Privétuin in Rosmalen (NL)

Landschap- en tuinarchitect Tom de Witte groeide op in Nederland waar zijn ouders net over de grens gingen wonen. Toen duidelijk werd dat hij een passie voor planten en tuinen had, koos hij er bewust voor om eerst de praktische kant te leren als hovenier in Boskoop. Vervolgens trok hij naar Melle om tuinarchitectuur te studeren. Tom is in Nederland blijven wonen en heeft er dus ook veel projecten gerealiseerd. Zoals ook deze privétuin in Rosmalen.

Tom de Witte neemt enkel projecten aan wanneer die zowel inhoudelijk kloppen als wanneer er een klik is met de klanten. Dat was hier absoluut het geval. Het gaat om een privétuin van ongeveer 800 m2 bij een nieuwbouwwoning. De tuin heeft in de achtertuin een groot, centraal gelegen terras dat plaats biedt aan de hele familie. Dichter bij het huis is er nog een kleiner terras.

Doorheen de tuin lopen paden van gebroken leisteen, afgekaderd met Cortenstaal. Aan de randen van de tuin koos Tom voor een informele beplanting met bomen en struiken die tegelijkertijd de privacy waarborgt. Binnenin de tuin zorgt een beplanting van zonminnende vaste planten en grassen voor sfeer en beleving. Het ontwerp van Tom dateert van 2017. Het project werd in 2017-2018 uitgevoerd in eigen beheer door de eigenaars.

Meewerkende partijen
  • Tuinontwerp
    Tom de Witte
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie
cover exterio 100
Exterio 100

Lees de laatste editie nu gratis online